Advies & Coaching - (jong)volwassenen

Alhoewel hoogbegaafdheid van alle tijden is, zijn er veel (jong)volwassen hoogbegaafden die zich ‘in het nu’ geraakt voelen in wat zij door de kinderjaren heen hebben moeten missen: (h)erkenning en spiegeling van hun ‘hoogbegaafde zijn’. Hoogbegaafdheid niet (h)erkend, blijft verstopt, als een dief in de nacht, als iets wat het daglicht niet mag zien. Vaak zit die gedachte of dat gevoel in het woord ‘hoog’ wat uitnodigt tot interpretaties als ‘verheven boven’, ‘beter dan’, ‘niveau en statuur’.

De dagelijkse werkelijkheid van hoogbegaafden is doorgaans verre van verheven en kent weinig statuur. Een zelfbeeld gevormd vanuit een sociale context waarin ‘gemiddeld en over het algemeen’ de norm bepalen, spiegelt hoogbegaafden aanhoudend een beeld dat je niet past, het niet goed doet en er heel wat te verbeteren valt. Dit versterkt de behoefte aan doorgaans al sterk ontwikkeld gevoel van autonomie. Je kunt dit ervaren als een gevecht voor je bestaansrecht als mens en heeft allesomvattende invloed je welbevinden. De kernwaarden ‘emotioneel vrij zijn, zelfvertrouwen en van nature nieuwsgierig zijn’ staan onder grote druk. Je toegewijde aandacht richten op studie, carrière of hobby’s wordt steeds moeilijker of komt zelfs op pauze te staan.

Tijdens Advies & Coaching van een (jong)volwassene staan persoonlijke hulpvragen naar aanleiding van eigen levenservaringen of levensverhaal centraal. Het kan voelen als een puzzel waarvan de stukken door elkaar op de grond liggen, niet wetend of en waar je kunt beginnen met leggen. Door jou te volgen in je vragen en te spiegelen maak je ergens een begin met het leggen van deze puzzel. Het kan je inzicht geven om zelfstandig verder te kunnen of juist uitnodigen om samen je ervaringen een duidelijke plek te geven in het geheel.

Voor Advies & Coaching kun je kiezen uit drie pakketten, die enkel verschillen in het aantal uren. Je koopt een aantal uren Advies & Coaching. Na ieder contactmoment wordt de verbruikte tijd van de ingekochte pakkettijd afgehaald.

A & C Small
3 uur advies en coaching
Kosten: 366 euro inclusief btw.
A & C Medium
6 uur advies en coaching
Kosten:  648 euro inclusief btw.
A & C Large
9 uur advies en coaching
Kosten:  900 euro inclusief btw.