Coaching & Bijles

Hoogbegaafde kinderen hebben sterke schouders. De wijze waarop zij de wereld om zich heen bezien, ervaren en uitdenken in onderlinge relaties is intens en vaak met veel emotie omlijst. Het communiceren van deze intense belevingen naar anderen blijkt in het dagelijks leven heel ingewikkeld. De meeste mensen kunnen deze ervaringen niet spiegelen. Sterker nog; het kan anderen beangstigen en afstoten om in contact te gaan.

Kun je je voorstellen wat dit betekent voor veel hoogbegaafde kinderen? Negatieve sociale ervaringen zetten de rem op gevoel van zelfvertrouwen en natuurlijke nieuwsgierigheid naar de ander. Het beperkt de emotionele vrijheid. Kortom de kern komt onder druk te staan en dit heeft grote invloed op het welbevinden. Het vinden en bieden van de juiste cognitieve aansluiting staat hiermee onder hoogspanning.

Tijdens het begeleiden van hoogbegaafde kinderen staat altijd het kind centraal. Ik werk kindvolgend, waarbij het eerste belang is dat een kind zich vertrouwd kan voelen binnen de praktijk. Dit vraagt om een individuele afstemming ofwel maatwerk in begeleiding, zonder vaste consulttijd, zonder vaststaand programma. We werken aan individuele doelen die worden toegespitst op herstel van de kernwaarden en cognitieve aansluiting op diverse leergebieden zodra het kind hieraan toe is. Psycho-educatie op het gebied van hoogbegaafdheid wordt individueel afgestemd en geïntegreerd aangeboden waar dit nodig is. 

Aan de slag zonder vooroordeel

Coaching

Heeft je kind een luisterend oor nodig, zonder vooroordeel? Tijdens coaching ga ik aan de slag met je kind om inzichtelijk te krijgen en maken hoe je om kunt gaan met gevoelens van jezelf en ervaringen met de wereld om je heen. Ik werk vanuit de interesses van een kind; vanuit ‘doen wat je leuk lijkt’, zodat praten minder direct kan plaatsvinden en hierdoor minder beladen wordt.

Bijles

Lijkt je hoogbegaafde kind moeite te hebben met leergebieden als rekenen, wiskunde, lezen, WO vakken, taal? Zodra je kind hieraan toe is, kan ik inzichtelijk maken waarom bepaalde lessen als ‘lastig’ worden ervaren en welke werk- en leerstrategieën helpend zijn.

Voor coaching en bijles kun je kiezen uit drie pakketten, die enkel verschillen in het aantal uren. Het werkt als volgt: je koopt een aantal uren. De uren zijn naar behoefte vrij in te delen. De hulpvraag van jouw kind is leidend.

C & B Small
3 uur coaching en bijles
Kosten: 267 euro btw vrij.
C & B Medium
6 uur coaching en bijles
Kosten: 474 euro btw vrij.
C & B Large
9 uur coaching en bijles
Kosten: 675 euro btw vrij.