Gewoon geïnspireerd

Iedereen heeft behoefte aan belangrijke anderen, anderen die spiegelen wat je van nature ervaart of waar je nieuwsgierig naar bent. Laat je inspireren!

Bespreekt in haar TED-talk de desastreuze uitwerking van druk op het welbevinden als er geen aandacht wordt besteed aan het zijnsstuk van hoogbegaafdheid.

Lees & kijk

Leta Stetter Hollingworth (1886 -1939) maakte zich meer dan een eeuw geleden al zorgen over de unieke aanpassingsproblemen die hoogbegaafde kinderen ervoeren. In 1990 heeft Linda Silverman de bevindingen van Leta Hollingworth, welke in onze huidige tijd nog steeds actueel blijken te zijn (!), overzichtelijk uiteengezet in een artikel.

Lees & kijk

Linda Kreger Silverman, Ph.D., is een erkend klinisch en adviserend psycholoog. Ze geeft leiding aan het Institute for the Study of Advanced Development en haar dochteronderneming, The Gifted Development Center (GDC) in Denver, Colorado, dat de afgelopen 40 jaar meer dan 6.500 kinderen heeft onderzocht en begeleid. Dit is de grootste database over hoogbegaafden.

Lees & kijk

Dr. Martine Delfos is biopsycholoog, wetenschappelijk onderzoeker, therapeut, schrijfster en docent. Martine deed uitgebreid onderzoek binnen de thema’s autisme en trauma.

Lees & kijk.

In een interview met Third Factor (a magazine for the intense, creative, gifted and quirky) wordt het belangrijke werk van P. Susan Jackson en het door haar ontwikkelde model Integral Practice For The Gifted (IPG ™) uitgelicht.

Lees het artikel

Wim Hof, bekend geworden als ’the ICE MAN’ beschrijft in zijn boek ‘De Wim Hof methode’ zijn levenspad wat wordt gekenmerkt door de drang naar autonomie in onderzoekend leren. Wim kon op school nooit meekomen. De wetenschap ontdekte hem in plaats van andersom…

Lees meer