Zo gezegd, zo gedaan!

Jongeren aan het woord

leerling 14 jaar, VWO 4
Lees verder
Ik werd erg goed geholpen met huiswerk, leren, plannen en het maken van toetsen op school. Het heeft mij veel inzichten gegeven op lange termijn.
Job9 jaar, groep 7
Lees verder
Joyce helpt mij nu 2 jaar. Als ik vragen heb over rekenen, legt ze het snel en heel duidelijk uit. Ik begrijp het dan altijd goed en dat vind ik fijn.
Hugo
Hugomaatwerkpad gymnasium vanaf 14 jaar, geslaagd met 16 jaar
Lees verder
Joyce begrijpt goed dat er verschillende hooogbegaafdheden zijn en wat deze nodig hebben. Ze is ook altijd bereikbaar om te praten. Ook heeft ze contacten met andere soort specialisten, die hoogbegaafdheid begrijpen. Als laatste: ze stelt het geluk van een kind altijd voorop!
leerling
leerling15 jaar, VWO 5
Lees verder
Joyce heeft mij dat duwtje in de rug gegeven om weer volledig naar school te kunnen en is ook altijd bereikbaar gebleven voor eventuele barricades.
Previous
Next

Volwassenen aan het woord

De kennis en expertise van Joyce op het gebied van hoogbegaafdheid, zou vanuit de ziektekostenverzekering vergoed moeten worden en voor elke ouder met een hoogbegaafd kind beschikbaar moeten zijn. Toen wij bij Joyce aanklopte voelde onze situatie als machteloos. We raakten “de grip” op onze zoon (16) kwijt. Er was veel ruzie thuis en hij was veel op straat. Op school werd hij gezien als een ongemotiveerde leerling, waarbij de dreiging van leerplicht ons boven het hoofd hing. Joyce was (gelukkig) direct beschikbaar en richtte zich in haar begeleiding als eerste op aansluiting bij onze zoon. Ons gaf ze een vertaalslag vanuit HB expertise. Langzaam werden we een team, waarvan ook school onderdeel werd. Er was veel psycho educatie, waardoor het 'oordelen over', is omgeslagen naar 'begrip hebben voor'. Onze zoon volgt naast de begeleiding van Joyce, traumatherapie voor het verwerken van oude ervaringen met betrekking op 'het niet mogen zijn' en 'niet gezien worden'. Langzaam ontstaan er nieuwe paden. We zijn er nog niet, maar wat zijn we blij dat onze band met onze zoon hersteld is en we samen verder zoeken. Dank je wel Joyce voor alle inzet en betrokkenheid!
Monique en Tamar
ouders
We zaten met onze handen in het haar toen we bij Joyce aanklopten. Ons kind, toen 14 jaar, was niet alleen aan het onderpresteren, hij raakte zichzelf ook nog eens totaal kwijt. Uit onderzoek bleek hij depressief te zijn en een burn-out te hebben. Hij zat op zijn 2e middelbare school en wij deden steeds braaf wat de school ons voorschreef, maar zij konden hem niets bieden dat hem zou helpen, laat staan recht zou doen aan wie hij is. Joyce heeft hem en ons enorm goed geholpen. Weer hoop en lucht gegeven, doordat zij haar kennis en kundigheid met ons deelde en met de school. Ook zorgde zij ervoor dat wij bij een psycholoog terecht kwamen die hem goed verder hielp. Hij is ondertussen 18 jaar. Ondanks dat hij een bijzondere route heeft moeten afleggen in onderwijsland, is hij nu bezig met examenonderdelen van het VWO. Ook voor hem ligt nu een mooie toekomst in het verschiet.
Latifa
moeder
Wij zijn heel blij met de begeleiding van Joyce. Ze levert maatwerk; nuchter, slim en kordaat, en daar waar het nodig is. Erg fijn vind ik het dat ze de personen waarom het gaat serieus neemt, respecteert en aanmoedigt. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas lang niet altijd.
Karin
moeder
We zijn heel erg blij met de prachtige groei die onze zoon heeft doorgemaakt onder de begeleiding van Joyce. In het bijzonder heeft de coaching op het gebied van psycho-educatie een wereld van verschil gemaakt. Ook in de gesprekken op school waar Joyce aanschoof is haar (onderwijs)ervaring zeer waardevol gebleken. Waar deuren dichtgaan weet Joyce altijd op een constructieve wijze de volgende stap aan te geven. Ze is daarbij altijd bereid om ook haar kennis te delen en hulp aan te bieden aan school, de juffen en de meesters. Wij als ouders hebben aan Joyce een belangrijk klankbord gehad. Zij weet helder uit te leggen wat er precies nodig is voor het welzijn van onze zoon. Hierdoor hebben wij als ouders altijd een steuntje in de rug gevoeld bij het nemen van grote en soms moeilijke beslissingen die nodig zijn wanneer je kind hoogbegaafd is
Marianne en Johan
ouders
Toen wij ruim twee jaar geleden na een IQ test op Joyce van Gewoon Hoogbegaafd gewezen werden, wisten we nog niet precies wat wij konden verwachten. Onze zoon werd niet goed ondersteund op school en was wel een jaar versneld. Joyce werd ons aangeraden, omdat ze veel oog heeft voor de menselijke kant van hoogbegaafdheid en niet alleen maar gericht is op versnellen en presteren. Ze ondersteunt onze zoon met het goed top-down uitleggen van school-dingen en ondersteunt ons ook met haar eigen ervaringen en tips over hoe om te gaan met hoog- en uitzonderlijke begaafdheid en het contact met school. Wij kunnen iedereen die met grote of kleine vragen zit met betrekking tot hoog- en uitzonderlijke begaafdheid, Joyce van harte aanbevelen.
Ouders
Joyce is een erg vriendelijk, sociaal en behulpzaam persoon die mij verder heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijk, liep ik (mede) door hoogbegaafdheid tegen verschillende uitdagingen aan, en voelde ik me redelijk geïntimideerd door alle vraagstukken die het leven met zich mee brengt. Als je er zelf geen raad mee weet is een negatieve spiraal iets waar je mogelijk in terecht komt. Met hulp van Joyce ben ik hier volledig uitgekomen. Ik heb antwoord gekregen op alle vragen waar ik toen der tijd mee liep, en tools aangereikt gekregen om alle uitdagingen (met positieve energie) aan te gaan. Al met al, mocht je (door hoogbegaafdheid) ergens tegen aan lopen, ben ik er van overtuigd dat je aan Joyce de juiste persoon hebt.
Ramon
student, 20 jaar
Joyce is een fijne gesprekspartner, kan goed luisteren en denkt proactief met je mee. Ze kan door haar ervaring snel de vinger op de zere plek leggen en je vervolgens een duidelijk advies geven. Dankjewel voor je steun en inzichten Joyce, ik kan weer verder met mijn eigen proces.
Roos
34 jaar
De begeleiding aan onze zoon van Joyce heeft hem de nodige tools in handen gegeven om sterker in het leven te staan. Ook de begeleiding die wij ontvangen hebben als ouders heeft daartoe bijgedragen. De no-nonsens benadering van Joyce maakt dat je weet waar je aan toe bent. Het is duidelijk waarom er wat gedaan wordt, hup aan de bak! Dit betekent niet dat er geen aandacht is voor het proces want dat was en is er zeker. Ook de inzichten die we hebben gekregen om hoe om te gaan met kinderen met HB en ook jezelf daarbij te erkennen zijn duidelijk en direct toepasbaar. De ondersteuning die we hebben ervaren, ook buiten de afspraken om, hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook de kennis omtrent de omgang en regelgeving met scholen en het systeem waar je tegen aanloopt met je kind is top! Anders zie je door de bomen het bos niet meer. Kortom Joyce heeft kennis van zaken en helpt je kind, en het systeem er om heen, om te komen waar je wil zijn.
Arnoud
vader
Mijn ervaring met Gewoon Hoogbegaafd is dat mijn dochter zich er begrepen en op haar gemak voelt. Als ouder heeft Joyce mij inzicht gegeven in de andere denkwijze die mijn dochter soms heeft. Ook is Gewoon Hoogbegaafd een belangrijke schakel in het overleg met school. Joyce kan aangeven wat mijn dochter nodig heeft op school en hoe dit het beste kan worden aangeboden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik als ouder sterker sta met een deskundig advies naast me. Het overleg met school verloopt, mede daardoor, heel prettig.
Monique
moeder
Bij Joyce voelden wij ons als ouders van een uitzonderlijk begaafd kind vanaf de eerste sessie echt begrepen. Joyce snapt uitzonderlijke begaafdheid en stelt het welzijn en de behoefte van het kind centraal. Ons kind was ook heel blij met haar, omdat hij zich voor het eerst echt erkend voelde. Hij kreeg de bevestiging dat de tegenslag zoals hij die had ervaren, begrijpelijk was met zijn profiel en dat er manieren waren om effectiever met zulke tegenslagen om te gaan. Joyce communiceert op een veilige manier uiterst eerlijk en direct. Wij voelden ons enorm gesteund dat Joyce als expert aangaf dat ons kind met zijn uitzonderlijk begaafde profiel nu eenmaal afweek van de norm en andere behoeftes had. Dit gaf ons tools om aan de omgeving aan te geven wat er nodig was om aanpassingen geregeld te krijgen.
Josefien en Nico
ouders van Hugo
Al hadden we niet ingezet op Gewoon Hoogbegaafd, dan waren de gevolgen voor ons als gezin niet te overzien. Op dat moment was onze zoon tien jaar, wilde vanaf groep 2 niet meer naar school met alle gevolgen van dien. Joyce houdt je soms een spiegel voor als ouders en dat is soms nodig. Samen met de psycholoog is Joyce een gouden koppel om de zorg te doen laten slagen. Ze weet wat je moet doen en zeggen tegen je kind en tegen school. Zodra het commitment er is bij iedereen, staat Joyce samen met het gezin. Alles in goed overleg, op het tempo van ouders en kind. Wij voelen ons als ouders en kind gerespecteerd. Resultaat; een ontspannen (schoolgaand) kind, herstelde betrekkingen in het gezin en een stip aan de horizon.
Suzanne
moeder
Eind groep 6 werd het ons helemaal duidelijk. Het ging niet goed met onze oudste dochter op school. Ze gaf aan pertinent niet naar groep 7 te willen. Wij moesten als ouders in actie komen voordat onze dochter helemaal zou gaan uitvallen op school. De eerste stap zou zijn om te beginnen met een didactisch onderzoek omdat wij steeds het vermoeden hadden dat onze dochter meer kon dan wat er op school uit kwam of werd gezien. Er volgde eerst een intake gesprek met ons als ouders en Joyce waarin zij heel duidelijk aangaf dat ze onze dochter zou volgen en er geen druk op zou zetten. Dit was precies wat wij belangrijk vonden omdat we het vermoeden hadden dat wanneer ze net als op school weer teveel gepusht zou worden de resultaten misschien wederom tegen zouden vallen. Ondanks dat we dachten dat onze dochter wel enige tijd nodig zou hebben om Joyce te gaan vertrouwen was niets minder waar. Na een kleine 20 minuten was het ijs gebroken en praatte ze honderduit. Ze voelde zich meteen op haar gemak bij haar en kon alles bij haar kwijt. Iets wat zij jaren in had moeten houden op school kon ze nu eindelijk eens delen. Joyce heeft het didactisch onderzoek goed bij haar kunnen afronden. Haar verslaglegging was heel duidelijk voor ons als ouders met daarbij ook handvatten voor de leerkrachten. In het gesprek wat met school gevoerd moest worden heeft zij ons ook enorm ondersteund. Als ouders werden we trouwens met alle stappen heel goed begeleid, Joyce is heel open en transparant en zegt welke stappen ze gaat nemen. Dit geeft je als ouders het gevoel dat je heel erg betrokken wordt bij je kind en dat is belangrijk omdat het tenslotte over je kind gaat. Door deze positieve ervaring hebben we besloten om onze jongste dochter ook te laten begeleiden door Joyce. Door deze beide ervaringen zien wij Joyce als iemand die heel professioneel werkt, ze doorziet kinderen snel en heeft daarbij snel een beeld van wat er aan de hand is. Het was voor ons een verademing om te merken dat iemand onze kinderen zag zoals wij ze als ouders ook zien: helaas hadden wij deze ervaring niet zozeer met school (waarbij het soms zelfs leek alsof ze het over een ander kind hadden!). Onze kinderen komen graag bij haar en hoewel de onderzoeken en de begeleiding zijn afgerond vragen ze nog steeds weleens, wanneer ga ik weer naar Joyce?
Elizabeth
moeder
Joyce heeft de periode dat onze zoon op school vastliep en thuis kwam te zitten, een stuk lichter gemaakt. Ze was een enorme steun. Ze zag steeds op het juiste moment wat nodig was. Haar kwaliteit ligt in haar helderheid. Ze kan heel goed duidelijk maken wat er met onze zoon gebeurde en wat wij konden doen. Helder was ze ook in de communicatie naar school en andere betrokkenen toe. Het kind staat bij haar op nummer 1. Haar motivatie is groot. Mede dankzij haar zit onze zoon weer volledig op school en gaat het heel goed met hem.
Denise
moeder